VIDEO: Preko granice pokušao prokrijumčariti više od 5 kg marihuane

Slika topvijesti/godina2010/studeni/termovizija.jpg

Provođenjem višednevnog nadzora državne granice na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u cilju suzbijanja i otkrivanja svih oblika prekograničnog kriminala, a posebno borbe protiv nezakonitih migracija, policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice Uprave za granicu Ravnateljstva policije u suradnji s policijskim službenicima dubrovačke Policijske uprave, su, između ostalog, sinoć 14. studenog, oko 19 sati, u mjestu Gornji Brgat, Župa dubrovačka, zatekli 30-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je nezakonito prešao državnu granicu iz smjera Ivanice (BiH) u smjeru Gornjeg Brgata (RH). 

Državljanin Bosne i Hercegovine je zatečen kako nosi jutenu vreću u kojoj se nalazilo 5 paketa s ukupno 5 kilograma i 228 grama marihuane.

Zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe opojnih droga 30-godišnji državljanin BiH je danas, 15. studenog, uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

U sklopu poslova zaštite državne granice na području Policijske postaje Gruda u posljednjih 15-tak dana u ilegalnom prelasku zatečeno je ukupno 15 stranih državljana, većinom državljana Albanije. Oni su svi prekršajno procesuirani i prisilno udaljeni iz RH. Također je utvrđeno da je krajne odredište svih ilegalnih migranata neka od zemalja EU.



Pisane vijesti