Vinkovci: Izbjegavanje carinskog nadzora

 

Jučer, 28. veljače u 16.30 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“ pri ulazu u Republiku Hrvatsku djelatnici carine, u suradnji s policijskim službenicima, kontrolirali su osobno vozilo talijanskih registracijskih oznaka.

Kod putnice, 45-godišnje talijanske državljanke, u osobnim stvarima pronađeno je 118 kom. tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje navedena nije imala liječničku dokumentaciju.

Istoga dana u 22.10 sata na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“ pri ulazu u Republiku Hrvatsku djelatnici carine, u suradnji s policijskim službenicima, kontrolirali su autobus hrvatskih registracijskih oznaka.

Kod putnika, 59-godišnjeg srpskog državljanina, u osobnim stvarima pronađeno je 200 kom. tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje navedeni nije imao liječničku dokumentaciju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja slijedi im kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.



Pisane vijesti