Vinkovci: Izbjegavanje carinskog nadzora

 

Jučer, 24. veljače u 11.30 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“ pri ulazu u Republiku Hrvatsku djelatnici carine, u suradnji s policijskim službenicima, kontrolirali su osobni automobil bugarskih registracijskih oznaka.

Kod putnika, bugarska državljana (55-godišnjaka i 56-godišnjaka), u vozilu u osobnim stvarima pronađeno je ukupno 2.069 kom. raznih vrsta tableta, a za koje navedeni nisu imali liječničku dokumentaciju. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinske kontrole.

Istoga dana u 15.45 sati također na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“ pri ulazu u Republiku Hrvatsku djelatnici carine, u suradnji s policijskim službenicima, kontrolirali su osobni automobil bugarskih registracijskih oznaka. Kod 61-godišnje bugarske državljanke u osobnim stvarima pronađeno je 1.298 kom. raznih vrsta tableta, a za koje navedena nije imala liječničku dokumentaciju. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izbjegavanja carinske kontrole.



Pisane vijesti