Vlada donijela Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Kneževine Andore o mobilnosti mladih

Slika /2023/7/233_sjednica.jpg

Glavna svrha Sporazuma poticanje je mobilnosti mladih koji kroz putovanje i rad imaju priliku upoznati se s jezikom, kulturom i društvom države domaćina

Na danas održanoj 233. sjednici Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović zatražio je donošenje Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Kneževine Andore o mobilnosti mladih.
 
Sporazumom, koji bi se sklopio na neodređeno vrijeme, olakšali bi se administrativni postupci za mlade hrvatske i andorske državljane između 18 i 30 godina koji namjeravaju boraviti i raditi na području države domaćina, temeljem izdane dozvole za boravak i rad u trajanju od 12 mjeseci.
 
 „Glavna svrha Sporazuma poticanje je mobilnosti mladih koji kroz putovanje i rad imaju priliku upoznati se s jezikom, kulturom i društvom države domaćina.“ istaknuo je potpredsjednik i ministar Božinović. 

Odluka je jednoglasno prihvaćena.
 

Pisane vijesti