Vlada RH prihvatila pokroviteljstvo nad Hrvatskim danima sigurnosti 2023.

Slika /2023/8/bozinovic_vlada 17_8_2023.jpg

Cilj programa je stvaranje i unaprjeđenje partnerstva između javnog, privatnog i korporativnog sektora sigurnosti, između akademske i poslovne zajednice te civilnog društva i građana

Foto: YouTube Vlada RH

U uvodnom djelu danas održane, 244. sjednice Vlade Republike Hrvatske, predsjednik Andrej Plenković osvrnuo se i događaje u Grčkoj uoči najavljene utakmice nogometnih klubova, grčkog AEK-a i zagrebačkog Dinama, te tom prilikom osudio huliganizam i nasilništvo.

Također je naglasio kako je hrvatska policija obavijestila i grčku policiju i policiju drugih država između Hrvatske i Grčke, putem uobičajenih međunarodnih kanala, o potencijalnom dolasku određene skupine sigurnosno interesantnih navijača.
 
Zaključak o prihvaćanju pokroviteljstva Vlade RH nad Hrvatskim danima sigurnosti 2023.

Imajući u vidu da se radi o vodećem događaju u području korporativne sigurnosti, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović je na današnjoj sjednici Vlade predstavio Prijedlog zaključka o prihvaćanju pokroviteljstva Vlade Republike Hrvatske nad Hrvatskim danima sigurnosti 2023. godine.

Cilj programa Hrvatskih dana sigurnosti je stvaranje i unaprjeđenje partnerstva između javnog, privatnog i korporativnog sektora sigurnosti, između akademske i poslovne zajednice te civilnog društva i građana i to kroz formu dijaloga, panela, prezentacija hrvatskih i međunarodnih iskustava.

Hrvatski dani sigurnosti 2023., odnosno 17. Konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti, 5. Forum menadžera korporativne sigurnosti JI Europe (SEECSA), 5. Forum o privatnoj zaštiti, 5. Forum o urbanoj sigurnosti ove će se godine od 27. do 29. rujna održavati u Opatiji.

Ovogodišnji novi programski format usmjeren je na panel diskusije, interaktivne radionice koje će se baviti širokim rasponom strateških, sigurnosnih i upravljačkih izazova koji se bavi svakodnevnicom smanjenja rizika ali i strateškim promišljanjima o otpornosti korporacija u eri višestrukih kriza.

„Predlažem da Vlada ove godine prihvati pokroviteljstvo nad Hrvatskim danima sigurnosti sukladno molbi Hrvatske udruge menadžera sigurnosti i bez preuzimanja financijskih obveza“, riječi su ministra Božinovića, a kao i ranijih godina Vlada RH je prihvatila pokroviteljstvo, imajući u vidu važnost ovog strukovnog skupa u razvoju ukupne sigurnosti Republike Hrvatske i dosadašnji tradicionalni stjecaj pokroviteljstva.
 

Pisane vijesti