Vozači oprez - divljač na prometnicama

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/ZIVOTINJE_I_LOV/TV_divljac_oprez.jpg

Zabilježeno je šest događaja istrčavanja životinja na ceste i to većinom tijekom večernjih sati, na području Malinske, Drivenika i Smokvice Krpotske pored Novog Vinodolskog, Cresa, Rije

Foto: ilustracija

Policijska uprava primorsko-goranska između 6. i 9. kolovoza zabilježila je šest događaja istrčavanja životinja na ceste. Istrčavanja životinja zabilježena su većinom tijekom večernjih sati, i to na području Malinske, Drivenika i Smokvice Krpotske pored Novog Vinodolskog, Cresa, Rijeke i Selca. Riječ je o domaćim životinjama kravi, ovci i psu te o srnećoj divljači i medvjedu, koji su nakon istrčavanja na ceste udarili u osobna vozila, kampersko i teretno vozilo.  Ozlijeđenih osoba nije bilo. Dio životinja je stradao na mjestu događaja, a dio se nakon udara u vozila udaljio. Ukupna je šteta oko 15 tisuća  kuna.

Vozače upozoravamo na oprez na cestama, pogotovo u jutarnjim i kasnim večernjim satima te im savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti. Vozači vozila koje sudjeluje u naletu na životinju na cesti, a  ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.



Pisane vijesti