Vukovar: Pronađeni počinitelji više kaznenih djela

 

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje prema sedam hrvatskih državljana. Naime,  pronađen je počinitelj  pet teških krađa, dviju krađa i utvrđen počinitelj devet kaznenih djela prikrivanja.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je da su 28-godišnjak iz Ostrova, 19-godišnjak iz Gornje Stupnice, 17-godišnjak iz Tordinaca i 17-godišnjak iz Ostrova u razdoblju od 30. travnja do 9. srpnja ove godine na području Ostrova i Koroga počinili krađu iz prostorija poljoprivredne zadruge i prostorija jedne obiteljske kuće te jednu provalu u prostorije nogometnog kluba u Ostrovu, tri provale u trgovine mješovite robe i jednu provalu u prostorije poljoprivredne zadruge, odakle su otuđili cigarete, parfeme, perilicu rublja, motornu pilu, plinsku bocu, rezervne dijelove za poljoprivredne i teretne strojeve te umjetno gnojivo. Nakon toga su uz pomoć 28-godišnjeg Ostrovčanina, 28-godišnjeg, 27-godišnjeg i 36-godišnjeg Mirkovčanina otuđenu robu distribuirali na području Vukovarsko srijemske županije.

Počinjenim kaznenim djelima oštećenom 66-godišnjem Ostrovčaninu, poljoprivrednoj zadruzi u Ostrovu, nogometnom klubu iz Ostrova te privatnom poduzeću iz Vinkovaca počinjena je sveukupna materijalna šteta od 35 tisuća kuna. Počinitelji (19-godišnjak iz Gornje Stupnice i 28-godišnji Ostvrovčanin) uz kaznenu prijavu dovedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, a protiv ostalih kaznena prijava dostavljena je Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.



Pisane vijesti