Zadar: Akcija "Vikend"

Proteklog vikenda (10.,11. i 12. prosinca) policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 677 vozila i vozača, a poduzeli su 145 represivnih mjera.

 Alkotestiran je su 271 vozač, od čega je njih 27 bilo pod utjecajem alkohola, a 5 pod utjecajem opojnih droga, 5 vozača bez položenog vozačkog ispita,11 bez tehničkog pregleda i registracije, 5 u vozilu  bez osiguranja, 2  je postupilo suprotno postavljenom prometnom znaku, 1 je zatečen u nepropisnom pretjecanju. Iz prometa su isključena 3 vozača i 2 vozila.

U tom se razdoblju dogodilo 11  prometnih nesreća, u kojima je pet osoba  zadobilo lakše tjelesne ozljede. Tri osobe su smještene u posebne prostorije zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a dvije zbog utjecaja opojne droge i to do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Također su evidentirana 4 kaznena djela Krivotvorenja isprava ( registracijske pločice).

 U nedjelju, 12. studenoga oko 01.00 sati u Ulici 159.Brigade u Zadru zatečen je 35-godišnji vozač kako upravlja neregistriranim osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.98 promila, što je najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije Vikend.  Protiv njega je podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Akcija: „Alokohol-droga“              

Sukladno planu akcije „Alkohol – droga“  policijski službenici Policijske uprave zadarske su proveli pojačanih mjera  prometu. Akcija se provodila u noći dana 11./12.prosinca, od 22-06 sati ( u sklopu akcije Vikend).

 Tijekom akcije poduzeli su ukupno 189 kontrola vozila i vozača, odnosno,124 alkotestiranja vozača, 23 vozača zatečena pod utjecajem alkohola, 2 vozača pod utjecajem opojne droge, 7 u vozilu bez registracije, 3 vozača pri upravljanju prije stjecanje prava na upravljanje, 5 vozača u vožnji kroz crveno svjetlo, 3 mladi vozači (čl.221.st.3) i 28 ostalih prekršaa

 U to vrijeme zatečena su dva vozača kako upravljaju vozilom  u vrijeme zabrane upravljanja, protiv njih je podnesna kaznena prijava( čl.308 KZ RH).



Pisane vijesti