Zadar: Krivotvorenje isprava

 

Jučer, 24. studenoga u prijepodnevnim satima, nakon dojave građana da je jedna muška osoba u mjestu Mandalina s vozila otuđila registracijske pločice i da se kreće prema Zadru, policijski službenici PP Obrovac vozilo su pokušali zaustaviti, na što se vozač oglušio i nastavio vožnju do Posedarja. U Posedarju ostavlja vozilo i bježi u šumu iznad mjesta.

U potragu za počiniteljem uključuju se više policijskih ophodnji II. policijske postaje Zadar i pripadnici Interventne jedinice policije sa službenim psom-tragačem. Potraga je rezultirala pronalaskom muškarca u grmlju oko 13 sati, kad je muškarac uhićen i doveden u prostorije policije. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je riječ o 42-godišnjem državljaninu BiH, za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je tijekom listopada ove godine na području Zadra otuđio dva osobna vozila marke fiat uno, kao i jedan takav automobil na području Labina. Također je utvrđeno da je na otuđeni automobil stavio otuđene registarske pločice, a u vozilu je posjedovao  specijalni provalnički alat za krađe automobila.

Protiv njega slijedi kaznena prijava, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela krađe vozila, kazneno djelo krivotvorenja isprava i kazneno djelo izradbe i nabavljanja oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenih djela (čl. 334. KZ). Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 42-godišnjak je predan policijskim službenicima PU primorsko-goranske koji nad njim nastavljaju kriminalističko istraživanje radi kaznenih djela počinjenih na njihovom području.



Pisane vijesti