Zadar: Podvođenje

 

Policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske provode kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom iz Zagreba i dvije žene u dobi od 35 i 19 godina, koje se sumnjiči da su se bavili podvođenjem, odnosno prostitucijom.

Naime, policijski službenici su jučer u 21.30 sati u Zadru na Obali kneza Domagoja prilikom nuđenja seksualnih usluga uhitili 48-godišnjaka, u posredovanju prilikom nuđenja seksualnih usluga za navedene žene. Odmah nakon toga, zbog sumnje u počinjenje prekršaja odavanja prostituciji, uhićene su i one.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je muškarac unatrag dva mjeseca za njih posredovao u pružanju seksualnih usluga za novac i to na taj način da je sat pružanja seksualnih usluga, od zainteresiranih korisnika usluga naplaćivao 1000 kuna, a od toga iznosa je polovicu zadržavao za sebe dok je drugu polovicu davao djevojci koja je pružila seksualnu uslugu. Sumnja se da je nudio i pružanje takvih usluga i na plovilima.

Nakon provedenog istraživanja muškarac danas će biti priveden Istražnom sucu županijskog suda u Zadru zbog podvođenja, a protiv žena podnijet će se optužni prijedlog zbog odavanja prostituciji.



Pisane vijesti