Zadar: Ubojstvo

U subotu, 4. prosinca u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske uprave zadarske, u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave brodsko-posavske i službenicima MUP-a u sjedištu dovršili su prvi dio kriminalističkog istraživanja nad 57-godišnjakom sa zadarskog područja kojeg se sumnjiči da je, potkraj  prosinca 2009.g., u iznajmljenom stanu u Ulici Benka Benkovića u Zadru, nakon kraće verbalne prepirke, udario i usmrtio svoju 36-godišnju suprugu.

 Naime, policijski službenici Policijske uprave brodsko–posavske su početkom siječnja 2010.god. zaprimili prijavu 17-godišnjakinje sa svog područja, inače njezine kćerke iz prvog braka, da je njezina majka nestala, tj. da je napustila svog sadašnjeg supruga i da joj se gubi svaki trag. O zaprimljenoj prijavi nestanka odmah su upoznati policijski službenici Policijske uprave zadarske koji su u razgovoru sa 57-godišnjakom dobili potvrdu da ga je supruga doista napustila.

Nakon ove potvrde započelo se sa mjerama traganja za osobom u sklopu kojih su obavljeni brojni razgovori s potencijalnim svjedocima i članovima obitelji, analizirano je kretanje nestale prije samog nestanka te njezini kontakti koje je ostvarivala prije nestanka. Kako bi pronašli nestale, na području Zadra, Zagreba i Kutine policijski službenici proveli su i više kriminalističkih obrada. Sve opisane radnje provedene su tijekom cijele ove godine, a detaljna analiza svih prikupljenih saznanja i dokaza sve je jače ukazivala na to da bi mogla biti riječ o kaznenom djelu, a ne o nestanku. Radi svega navedenoga, 3. I 4. prosinca policijski su službenici Policijske uprave zadarske nad 57-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 57-godišnjak u iznajmljenom stanu ubio svoju suprugu, a potom njezino tijelo  bacio najvjerojatnije u kontejner za smeće. Nakon ubojstva je detaljno počistio stan i nakon mjesec dana otkazao podstanarstvo i iselio se iz stana. Kćerki žrtve je rekao da ga je supruga napustila i da ne zna gdje se nalazi, što je kasnije i ispričao policajcima koji su tragali za njegovom suprugom.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske i vještaci Centra za kriminalistička vještačenja „Ivan Vučetić“ u iznajmljenom stanu izvršili očevid  3. Prosinca tijekom te u stanu pronašli i izuzeli tragove i dokaze koji se dovode u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela.

Tijelo žrtve još nije pronađeno pa se kriminalističko istraživanje nastavlja u kako bi se tijelo pronašlo. Trenutno se radi na utvrđivanju mikrolokacije gdje bi se tijelo trebalo nalaziti. Tijekom poslijepodneva 4. prosinca 57-godišnjak će biti priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zadru, uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubojstvo.



Pisane vijesti