Zagreb: Otmica i zloporaba opojnih droga

Slika topvijesti/godina2010/PROSINAC/puz_droga.jpg

Zaplijenjeno je ukupno 23 270 grama marihuane, a njezina vrijednost procjenjuje se na oko 400 000 tisuća kuna, dok bi ona u uličnoj preprodaji dosegnula i znatno veću cijenu 

Foto: PUZ

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom mladića u dobi 20 do 24 godine i 19-godišnjom djevojkom, zbog osnovane sumnje da su dvojica osumnjičenih (starih 21 i 24 godine) počinili kazneno djelo zloporabe opojnih droga i otmice, a preostala dvojica osumnjičenih (20 god.) kazneno djelo otmice. Za osumnjičenu djevojku je dokazana osnovana sumnja da je počinila kazneno djelo pomaganja u otmici, a na štetu 23-godišnjaka.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni temeljem ranijeg dogovora iz kafića na području Peščenice oteli 23-godišnjaka te ga držali zatočenog u stanu kojim se koristi osumnjičeni 24-godišnjak. Dok su ga držali zatočenog, tukli su ga te mu prijetili, zahtijevajući da im isplati veći novčani iznos ili da pozove svog poznanika koji je osumnjičene (stare 21 i 24 godina) navodno prevario kod kupnje veće količine marihuane.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pretražen je stan kojim se koristi osumnjičeni 24-godišnjak te je pronađeno ukupno 9262 grama marihuane pakirane u 14 paketa oblijepljenih prozirnom folijom, digitalna vaga, puška marke Mauser i veća količina streljiva raznog kalibra.

Pretragom stana osumnjičenog 21-godišnjaka pronađena je manja količina marihuane i digitalna vaga. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznene prijave, dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. 

Neovisno o ovom kriminalističkom istraživanju policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su u garaži na području Novog Zagreba pronašli 14 008 grama marihuane koja je bila pakirana u 16 paketa. Provodi se kriminalističko istraživanje kako bi se pronašlo korisnika garaže i identificirali drugi sudionici u preprodaji droge. Način pakiranja i količina droge u oba kriminalistička istraživanja nedvojbeno ukazuju da je bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom zagrebačkom narko-tržištu.

Dakle, zaplijenjeno je sveukupno 23 270 grama marihuane, a njezina vrijednost procjenjuje se na oko 400 000 tisuća kuna, dok bi ona u uličnoj preprodaji dosegnula i znatno veću cijenu.



Pisane vijesti