Zagreb: Teške krađe i krivotvorenje isprave

 

Policijski službenici Policijske postaje Jastrebarsko, Policijske uprave zagrebačke su 9. ožujka proveli kriminalističko istraživanje nad 18 i 17-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da su zajedno u vremenu od 24. veljače do 1. ožujka 2011. godine počinili više kaznenih djela teških  krađa na području Jastrebarskog Samobora i Svete Nedjelje.

Počinitelji su vikend kuća otuđivali alat (flekserice, motorne pile), demontirali bakrene olukove te su otuđili osobni automobil škodu, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojeg su otključali s prethodno otuđenim ključem iz vikend kuće. Maloljetni počinitelj je u vremenu od 20. prosinca 2010. godine od 8. ožujka 2011. godine sam počinio kazneno djelo teške krađe i krivotvorenja isprava, otuđivši iz osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka aluminijske felge, dok je na ranije otuđenu škodu postavio jednu ne pripadajuću registracijsku oznaku, koju je ranije pronašao na cesti. 

U navedenim kaznenim djelima sveukupna materijalna šteta iznosi oko 103.500 kuna. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, obavljene su pretrage stanova i drugih prostorija u kojima je pronađen dio otuđenih predmeta, koji su vraćeni vlasnicima. Otuđene bakrene cijevi i oluke počinitelji su prodavali u otkupnoj stanici sekundarnih sirovina, gdje su pronađeni i izuzeti otkupni blokovi na imena počinitelja.     Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. 



Pisane vijesti