Zagreb: Teške krađe

Slika ILUSTRACIJE/uhicenik01.jpg

Osumnjičeni su iz skladišta ministarstva otuđili su cigarete, plazma televizore, osobna računala, mobitele i drugo, a zatim su polomili vrata koja vode u drugi dio skladišta koji koristi tvrtka iz Zagreba

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima policijske postaje Vrbovec, dovršili su kriminalističko istraživanje nad petoricom muškaraca u dobi od  20 do 38 godina, zbog osnovane sumnje da su počinili više teških krađa i 41-godišnjakom, zbog kaznenog djela pomaganje u kaznenom djelu teške krađe na štetu ministarstva i tri tvrtke sa sjedištem u Zagrebu.

Osumnjičeni (20, 22, 25, 38 godišnjak) su 5. i 6. studenoga na području Novog Zagreba na Aveniji Dubrovnik provalili u skladište koje koristi ministarstvo i tvrtka sa sjedištem u Zagrebu. Iz skladišta ministarstva otuđili su cigarete, plazma televizore, osobna računala, mobitele i dr., zatim su polomili vrata koja vode u drugi dio skladišta koji koristi tvrtka iz Zagreba i otuđili teretni automobil marke chery tiggo i novac. Otuđene predmeta sakrili su po prethodnom dogovoru kod 41-godišnjaka.

Između 7. i 10. studenoga muškarci (20, 22, 38-godišnjaci) su na području Vrbovca, kod Gradeca u Gradečkom Pavlovcu provalili u skladište tvrtke sa sjedištem u Zagrebu i otuđili veću količinu suhomesnatih proizvoda. S parkirališta su otuđili i dva teretna automobila (marke iveco eurocargo i volkswagen caddy) u koje su zatim utovarili otuđene suhomesnate       

Osumnjičeni (20, 22, 24-godišnjak) su 27. studenoga u Kupljenovu u Ulici Matije Gupca provalili u skladište poduzeća iz Zagreba i otuđili šest tona brašna kojeg su potom utovarili u iznajmljeno kombi-vozilo.

Svekupna materijalna šteta iznosi oko 1 598 000 kuna. Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni su odvedenI u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.  



Pisane vijesti