Zagreb: Zloporaba opojnih droga

Jučer, 28. studenoga, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim muškarcem kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 7.880 grama marihuane i 93,3 grama kokaina.

Dan ranije, 27. studenoga, na autocesti A3, (odmorište „Ježevo“- sjever) u popodnevnima satima policijski službenici Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, tijekom pojačanog nadzora vozila i putnika u dubini teritorija Republike Hrvatske (u cilju sprječavanja i otkrivanja nezakonitog ulaska i boravka osoba i suzbijanja prekograničnog kriminala), zaustavili su i kontrolirali automobil slavonsko brodskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji osumnjičenik. Tijekom kontrole vozila i vozača službeni pas za detekciju droga pregledao je automobil i reagirao na prisutnost narkotika.

Idućeg dana, 28. studenoga, izvršena je pretraga navedenog osobnog vozila te su pronađena dvadeset i tri paketa ispunjena s ukupno 7 258 grama marihuane, dok je izvršenom pretragom stana 32-godišnjeg osumnjičenika na području Slavonskog Broda pronađeno još 93,3 grama kokaina, 522 grama marihuane i digitalna vaga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak na za sada neutvrđen način nabavljao veće količine marihuane i kokaina koje je zatim prodavao na ilegalnom tržištu u Zagrebu i Slavonskom Brodu. Vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na 170 000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos. 32-godišnji osumnjičenik je do sada evidentiran kao počinitelj kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, nasilničkog ponašanja i prometnih delikata.

Jučer, 28. studenoga 32-godišnji osumnjičenik je, uz kaznenu prijavu, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu zbog preprodaje droga.



Pisane vijesti