Zagreb: Zlouporaba opojnih droga

Droga je bila namijenjena preprodaji na širem zagrebačkom ilegalnom tržištu, a njezina vrijednost u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu veću od 300 000 kuna 

Jučer, 10. Veljače, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba za koje se osnovano sumnja da su sudjelovale u dopremanju i preprodaji  marihuane na zagrebačkom području.

 U utorak, 8. veljače u popodnevnim satima, na području Susedgrada uhićena su dvojica hrvatskih državljana starih 26 i 33 godine, zbog sumnje da su duže vremensko razdoblje preprodavali marihuanu, te je tijekom pretrage obiteljske kuće 33-godišnjaka u naselju Brezje u Svetoj Nedjelji pronađen 21 kilogram marihuane pakirane u 82 paketa, dok je pretragom stana 26-godišnjaka u zagrebačkom naselju Špansko pronađena manja količina droge marihuana te digitalna vaga.

 Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak marihuanu, koja je pronađena pretragom njegove obiteljske kuće, preuzeo istoga dana od 23-godišnjeg državljanina Republike Makedonije, koji je prethodno marihuanu sakrivenu u osobnom vozilu prokrijumčario u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bajakovo. Sumnja se da su samu nabavku i krijumčarenje droge organizirala dvojica državljanina Republike Makedonije stara 37 i 38 godina, koji su također boravili na području Zagreba, ali se nisu nalazili na mjestu isporuke droge. Dvadesetrogodišnji makedonski državljanin je 9. veljače u jutarnjim satima prilikom izlaska iz Republike Hrvatske uhićen na Graničnom prijelazu „Bajakovo“ te je, tijekom pretrage osobnog vozila kojim se koristio, ispod PVC zaštite s donje strane motora pronađen paket u kojem se nalazilo 304 grama marihuane, a riječ je o paketu koji je osumnjičenik previdio prilikom vađenja droge iz skrovitih prostora vozila prigodom same isporuke droge.

Protiv pet osoba podnesena je kaznena prijava zbog krijumčarenja i preprodaje droge pa su 26-godišnji i 33-godišnji hrvatski državljani i 23-godišnji makedonski državljanin 10. veljače privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, a 37-godišnji i 38-godišnji makedonski državljani su u bijegu.

Dvadestšestogodišnji osumnjičenik je evidentiran zbog preprodaje droga, a 33-godišnjak zbog davanja lažnog iskaza, dok makedonski državljani nisu od ranije evidentirani u Republici Hrvatskoj. Droga je bila namijenjena preprodaji na širem zagrebačkom ilegalnom tržištu, a njezina vrijednost u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu veću od 300 000 kuna.



Pisane vijesti