Zaplijenjena marihuana vrijedna 1,8 milijuna kuna

Slika topvijesti/2015/listopad/MCGPKarasovici_marihuana/naslovna.jpg
Foto: PU dubrovačko-neretvanska 
 
Ulaznoj graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići u srijedu, 7. listopada oko 14.35 sati, pristupilo je kombi vozilo slovačkih nacionalnih oznaka s priključnim vozilom, odnosno kamp kućicom za spavanje, čeških nacionalnih oznaka, u kojem su se kao vozač i suvozač nalazili dvojica 30-godišnjih slovačkih državljana.
 
Tijekom obavljanja granične kontrole suradnjom policijskih službenika i djelatnika carine u tovarnom dijelu vozila uočen je međuprostor između putničke kabine i teretnog prostora vozila omeđen s dvije metalne pregrade i poklopljen s plastičnim poklopcem. U međuprostoru nalazilo se više komada paketa omotanih u pvc foliju, zbog čega se posumnjalo u krijumčarenje. 
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga kombi i priključnog vozila, pri čemu je u pregrađenom tovarnom prostoru pronađeno 55 paketa s ukupno 57,312 kg marihuane. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su dvojica slovačkih državljana počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su tijekom jučerašnjeg dana uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
Kriminalističkim istraživanjem također je utvrđeno da je u organizaciju ovog krijumčarenja, pored dvojice slovačkih državljana, uključen i 29-godišnji slovački državljanin, koji je istog dana oko 12 sati osobnim vozilom slovačkih nacionalnih oznaka ušao u RH preko MCGP Karasovići. Temeljem raspisane potrage Policijske postaje Gruda uhićen je toga dana oko 23.25 sati na MCGP Macelj te je doveden u Policijsku postaju Gruda na kriminalističko istraživanje. Po završetku kriminalističkog istraživanja 29-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kasno sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 1,8 milijuna kuna, a njena vrijednost bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 5 milijuna kuna.


Pisane vijesti