Zaplijenjene velike količine marihuane i heroina

Slika topvijesti/2016/rujan/droga/heroin_mala.jpg

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici PNUSKOK-a, SSKOK-a Zagreb uhitili su u petak, 9. rujna 2016. godine, šezdesetogodišnjeg hrvatskog državljanina radi neovlaštene proizvodnje i

Foto: MUP

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici PNUSKOK-a, SSKOK-a Zagreb uhitili su u petak, 9. rujna 2016. godine, šezdesetogodišnjeg hrvatskog državljanina radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Po njegovom uhićenju provedeno je više pretraga doma i drugih prostorija, garaža i osobnih vozila, tijekom kojih je pronađeno 37,7 kg marihuane, 4,5 kg heroina,  6,8 kg tzv. „punila“  za povećanje mase heroina te digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je uhićenik nabavljao veće količine marihuane i heroina te „punila“ za povećanje njegove mase, skrivajući ih u iznajmljenim garažama i drugim prostorima na području Zagreba, gdje je drogu miješao i dalje preprodavao.

Utvrđeno je da je u utorak, 6. rujna 2016. godine, preprodao pet paketa marihuane težine 5,35 kg drugom osumnjičeniku, koji je istog dana uhićen te u srijedu, 7. rujna, prijavljen za posjedovanje droge nabavljene od prvoosumnjičenog  radi daljnje preprodaje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uhićeni šezdesetogodišnjak je u subotu, 10. rujna 2016. godine, predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 



Pisane vijesti