Zaplijenjeno gotovo pola kilograma heroina, kokain i amfetamin

Slika PU_ZG/slike/obrade/2016/2.6.droga/1_m.jpg

 Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom tijekom kojeg je zaplijenjeno 407 grama heroina, 25,8 grama amfetamina, 5,9 grama kokaina, 826 grama praškaste materije tzv. punila za povećanje mase, dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima kokaina i heroina, aparat za vakumiranje i druga sredstva za pakiranje s tragovima kokaina, amfetamina i heroina.

Temeljem prikupljenih saznanja da se navedeni 46-godišnjak bavi preprodajom heroina, kokaina i amfetamina, policijski službenici Službe kriminaliteta droga su 31. svibnja u večernjim satima na području Vrbana zatekli navedenu osobu te je kod njega pronađeno 0,7 grama kokaina, a nakon što mu je priopćeno da je uhićen dao se u bijeg u čemu je uz uporabu sredstava prisile spriječen od strane policijskih službenika.

Slijedećeg dana temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu pretražena je obiteljska kuća kojom se koristi osumnjičeni te je pronađeno ukupno 407 grama heroina, 25,8 grama amfetamina, 5,2 grama kokaina, 826 grama praškaste materije tzv. punila za povećanje mase, dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima kokaina i heroina, aparat za vakumiranje i druga sredstva za pakiranje s tragovima kokaina, amfetamina i heroina i tri mobilna uređaja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 46-godišnjak nabavljao veće količine heroina, amfetamina i kokaina, koju je skrivao u obiteljskoj kući na području Trešnejvke te je dalje prodavao kupcima na  području Zagreba.    

Protiv osumnjičenog 46-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je priveden pritvorskom nadzorniku.



Pisane vijesti