Zapljene droge na hrvatskim granicama

Slika topvijesti/2011/kolovoz/marica.jpg

Na međunarodnom graničnom prijelazu Goričan, na ulazu u Republiku Hrvatsku, jučer je obavljena granična kontrola nad kombi vozilom čeških registracijskih oznaka graničnoj kojim je upravljao 25-godišnji češki državljanin.

Na međunarodnom graničnom prijelazu Goričan, na ulazu u Republiku Hrvatsku, jučer je obavljena granična kontrola nad kombi vozilom čeških registracijskih oznaka graničnoj kojim je upravljao  25-godišnji češki državljanin.

Prilikom pregleda kombi vozila, 25-godišnjak je dragovoljno iz svoje okopojasne torbice izvadio i predao 1,8 grama bruto težine droge marihuane, jedan papirnati listić sa likom indijske božice "Shive" droge LSD, te dvije kapsule ispunjene smeđom tekućinom droge "psyilocibin" ukupne neto težine 1,6 grama. Preliminarnim testiranjem spornih materija dobivene su pozitivne reakcije na droge.

Istog dana češki državljanin je na Prekršajnom sudu u Čakovcu proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1 800 kuna, koju je platio. Kaznena prijava podnijet će se redovnim putem Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Na drugom kraju zemlje, na međunarodnim graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, jučer je pri ulazu u našu zemlju u četiri navrata otkrivena droga kod francuskih, njemačkih i talijanskih državljana. Tako je kod 26-godišnjaka iz Italije otkriveno 5,07 g hašiša i 2,11 g marihuane. Kod 21-godišnjakinje i 20 -godišnjaka iz Francuske otkriveno je 9,1 g hašiša. 24-godišnjak iz Italije pokušao je unijeti 13,4 g marihuane, a 26-godišnjak iz Njemačkec 5,8 g, također marihuane.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Postaje granične policije Rupa su spomenutu drogu oduzeli, a počinitelje prekršajno sankcionirali.



Pisane vijesti