Zatečen u nezakonitom prelasku granice

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/GRANICA/granica8.jpg

S obzirom da su u čamcu uočili ulovljenu ribu, policijski službenici su muškarca uhitili i doveli u prostorije policijske postaje, te nad njim proveli kriminalističko istraživanje. Istraživanjem

Foto: Ilustracija
 
U usidrenom čamcu uz lijevu obalu Save u Košutaricama, općina Jasenovac, policijski službenici PU sisačko-moslavačke su u srijedu, 2. rujna u 11.20 sati, u nezakonitom prelasku državne granice zatekli 60-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine.
 
S obzirom da su u čamcu uočili ulovljenu ribu, policijski službenici su muškarca uhitili i doveli u prostorije policijske postaje, te nad njim proveli kriminalističko istraživanje. Istraživanjem je utvrđeno da je on 28. kolovoza čamcem nezakonito prešao državnu granicu iz Bosne i  Hercegovine u Hrvatsku i tog dana uporabom nedopuštenih  pomoćnih sredstava, ribarskom mrežom jednoplet, vršio nezakoniti ribolov. Čamac, vanbrodski motor, ribarska mreža i riba su oduzeti, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 60-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog protuzakonitog lova i ribolova.
 
Zbog nezakonitog prelaska državne granice, u provedenom upravnom postupku doneseno je rješenje o protjerivanju te je 60-godišnjaku izrečena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od tri mjeseca, nakon čega je prisilno udaljen.


Pisane vijesti