Zatečeni s prstacima u kontroli prometa

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/ZIVOTINJE_I_LOV/skoljke3.jpg

U automobilu su se nalazili 59-godišnjak i 33-godišnjak, koji su u prtljažnom prostoru prevozili 22,3 kilograma školjki prstaca, odnosno 1692 komada.  

Foto: Ilustracija
 
Bujska policija provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 59 i 33 godine zbog sumnje da su počinili kazneno djelo uništavanja zaštićenih prirodnih vrijednosti.
 
Naime, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su u petak oko 10.30 sati, prilikom redovne kontrole prometa na Istarskom ipsilonu, kod čvora Buje, zaustavili automobil "Alfa Romeo" pulskih registracijskih oznaka. U automobilu su se nalazili 59-godišnjak i 33-godišnjak, koji su u  prtljažnom prostoru prevozili 22,3 kilograma školjki prstaca, odnosno 1692 komada.
 
Policijski službenici PU istarske oduzeli su pronađene školjke te su ih zajedno s djelatnicima Lučke kapetanije komisijski vratili u more, a o događaju su obavijesti i nadležnog inspektora zaštite prirode. Protiv dvojice muškaraca podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Pisane vijesti