Zatečeni u nezakonitom prelasku granice

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/GRANICA/granica11.jpg
Foto: Ilustracija
 
Proteklih su dana policijski službenici PU primorsko-goranske i PU osječko-baranjske spriječili pokušaje nezakonitih prelazaka državne granice.
 
Tako su policijski službenici Postaje granične policije Rupa spriječili dvojicu stranih državljana u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Naime, 3. srpnja u 10.25 sati u pokušaju prelaska državne granice na području Pasjaka zatečen je 26-godišnji državljanin Albanije, a istoga dana u 13.10 sati i 32-godišnji državljanin Albanije. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su obojici već ranije izrečene mjere zabrane ulaska u zemlje schengenskog prostora. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o strancima, obojici albanskih državljana izdano je rješenje o protjerivanju iz Hrvatske na vrijeme od tri mjeseca. Također je prekršajno prijavljen i 27-godišnji albanski državljanin zbog pomaganja u nezakonitim migracijama.
 
Isto tako, u večernjim satima 5. srpnja policijski službenici PU osječko-baranjske su na šumskom području Gornja Siga izvan mjesta graničnog prijelaza u nezakonitom prelasku državne granice Hrvatske i Srbije zatekli državljana Brazila, državljana Nizozemske te dva državljana Češke. Zbog prekršaja iz Zakona o Schengenskim granicama, navedene su osobe uhićene te će tijekom današnjeg dana biti privedene na Prekršajni sud u Belom Manastiru


Pisane vijesti