Zaustavljen kombi s migrantima

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/POLICIJA_ILUSTRACIJE/GRBB-1.jpg

Utvrđeno je da se radi o ukupno 67 osoba, a zbog pružanja liječničke pomoći 35 osoba prevezeno je u obližnje bolnice, dok su ostale osobe privedene u službene prostorije PU sisačko-moslavačke radi daljnjeg postupka.

Dana 17. prosinca 2016. godine u večernjim satima provodeći aktivnosti sukladno planu Ravnateljstva policije o suzbijanju nezakonitih migracija i svih oblika krijumčarenja, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije MUP-a, na dionici autoceste A3 kod izlaza Novska, u smjeru istoka ka zapadu zemlje, zaustavili su teretno kombi vozilo britanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao  bugarski državljanin.

U teretnom prostoru kombi vozila uočeno je više desetaka migranata. Po otvaranju teretnog prostora utvrđeno je da se određeni broj migranata  u težem zdravstvenom stanju zbog uvjeta prevoženja.

Utvrđeno je da se radi o ukupno 67 osoba, a zbog pružanja liječničke pomoći  35 osoba prevezeno je  u obližnje bolnice, dok su ostale osobe privedene u službene prostorije PU sisačko-moslavačke radi daljnjeg postupka.

U tijeku je kriminalističko istraživanje, nad dvojicom državljana Bugarske a zbog sumnje da su iz koristoljublja omogućili drugim osobama protuzakonito ulaženje u  Republiku Hrvatsku, pri čemu je i doveden u opasnost život prevoženih osoba, čime su počinili kazneno djelo iz čl. 326. st. 2. KZ Republike Hrvatske,

Tijekom 11. mjeseci 2016. godine policija je podnijela 124 kaznene prijave protiv osoba koje su iz koristoljublja omogućile drugim osobama protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

U sklopu ukupnih mjera zaštite državne granice dana 17. prosinca 2016. godine na graničnom prijelazu Bajakovo na ulazu u Republiku Hrvatsku u vozilu makedonskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao makedonski državljanin, sa suvozačem isto makedonskim državljaninom, pronađeno 3kg i 100 grama heroina. Provodi se kriminalističko istraživanje.

 

 



Pisane vijesti