"Želim da naša suradnja ima konstantu kvalitete"

Slika topvijesti/godina2010/RUJAN/DAN_POLICIJE/delegacija01.jpg

Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova u Velikom salonu MUP-a primio je danas, 30. rujna u pratnji glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića direktore, zamjenike i savjetnike policija Srbije, Mađarske, Slovenije, Crne Gore i BiH Milorada Veljovića, Jozefa Lajtara, Matijaža Šinkovca, Zorana Tomčića i Himzu Selimovića. Tom prigodom obraćajući se okupljenima u srdačnom i prijateljskom ozračju 

Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova u Velikom salonu MUP-a primio je danas, 30. rujna u pratnji glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića direktore, zamjenike i savjetnike policija Srbije, Mađarske, Slovenije, Crne Gore i BiH Milorada Veljovića, Jozefa Lajtara,  Matijaža Šinkovca, Zorana Tomčića i Himzu Selimovića. Tom prigodom obraćajući se okupljenima u srdačnom i prijateljskom ozračju ministar Karamarko je istaknuo kako je u posljednjih godinu dana napravljen revolucionaran, velik pomak u suradnji policija zemalja u hrvatskom okruženju, jer je ona u tom razdoblju ostvarila  rezultate u suzbijanju organiziranog  kriminaliteta kazavši: „Želim da ta naša suradnja ima konstantu kvalitete, da ona bude potpuno depolitizirana, da politika bude što dalje od naše suradnje, jer se političari i svađaju i mire, a policije na to nemaju pravo.“

Naglašavajući hvalevrijednu i vrlo uspješnu suradnju hrvatske i srpske policije i kroz zajedničko stvaranje Centra za borbu protiv organiziranog kriminaliteta Karamarko je istaknuo potrebu intenzivnog uključivanja i drugih policija zemalja u regiji u rad toga centra, obzirom da kriminal ne poznaje granice. Naglasio je i snažnu borbu hrvatske policije i DORH-a protiv korupcije u hrvatskom društvu i gospodarstvu kako bi kad Hrvatska uskoro uđe u EU prijateljske zemlje u našoj zemlji Hrvatskoj imale pouzdanog partnera. Posebice je zahvalio mađarskim kolegama, prijateljima na velikoj potpori koju pružaju Hrvatskoj na putu u EU.

Glavni ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić zahvaljujući u ime nazočnih kolega i partnera ministru Karamarku na prijemu, susretu naglasio je velik pozitivan iskorak u suradnji policija zemalja u regiji jer je za borbu protiv organiziranog kriminaliteta bitna razina podizanja međunarodne policijske suradnje. Kazao je i kako je u proteklih dana zahvaljujući ministru Karamarku hrvatska policija potpisala niz nadasve kvalitetnih međunarodnih sporazuma koji su pridonijeli intenziviranju policijske suradnje, rješavanju slučajeva organiziranog kriminaliteta na ovim prostorima.

Inače direktori i savjetnici policija zemalja u našem okruženju bili su uzvanici na sinoć održanoj u KD Vatroslava Lisinskog  svečanoj proslavi Dana policije, dok će danas u pratnji domaćina posjetiti i razgledati Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu.



Pisane vijesti