Zlouporaba opojnih droga

Slika ILUSTRACIJE/uhicenik01.jpg

Prilikom iskakanja iz vozila je na tlo odbacio digitalnu vagu, pvc vrećicu sa 35 grama marihuane i jedan omot sa 2,5 grama marihuane, dok je sa stijena u rijeku bacio više nepoznatih predmeta među kojima i jedan omot sa oko 15 grama marihuane. 

Muškarac star 37 godina je u petak, 4. ožujka, oko 20.30 sati u Čajkovićima kod Dubrovnika  naglim startanjem i kretnjama osobnog automobila marke Mercedes pokušao udariti, odnosno spriječiti policijske službenike u postupanju, jer je u automobilu posjedovao marihuanu. Nakon što su izbjegli udar, policijski službenik je pucao u zrak kao znak upozorenja te je 37-godišnji vozač zaustavio vozilo, iskočio iz njega i preko zaštitne ograde skočio na stijene prema rijeci s visine od oko 5 metara.

Prilikom iskakanja, iz vozila je na tlo odbacio digitalnu vagu, pvc vrećicu sa 35 grama marihuane i jedan omot sa 2,5 grama marihuane, dok je sa stijena u rijeku bacio više nepoznatih predmeta među kojima i jedan omot sa oko 15 grama marihuane.

Uhićen je i doveden u prostorije policije, a potom u dubrovačku bolnicu gdje  je utvrđeno da se prilikom skoka na stijene ozlijedio, a zbog ne zadržavanja u bolnici na liječenju, liječnici i policijskim službenicima prijetio je smrću.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga obzirom da je drogu marihuanu posjedovao radi daljnje prodaje. Također ga se sumnjiči da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo prijetnje.

Osumnjičeni je u subotu, 5. ožujka, uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Temeljem naloga suda izvršena je pretraga stana kojeg koristi, a kojom je prilikom pronađeno 3,5 grama marihuane.



Pisane vijesti