Zlouporaba opojnih droga i sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti

 

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga i sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su jučer, 23. studenoga, zbog osnova sumnje da 35-godišnjak u osobnom automobilu marke renault clio, zagrebačkih registracijskih oznaka, u vlasništvu tvrtke iz Zagreba prevozi veće količine opojnih droga, na križanju Ulice grada Vukovara i Radničke ceste, dok je bio zaustavljen u koloni vozila, prišli su navedenom automobilu u kojem se nalazio sam 35-godišnjak namjeravajući ga legitimirati.

Nakon što su ga policijski službenici legitimirali, 35-godišnjak je  zaključao s unutarnje strane vrata automobila i nakon upaljenog zelenog svjetla započeo vožnju te se dovezao do Držićeve ulice gdje je ponovno zastao u koloni vozila i gdje mu je prišao jedan od navedenih policijskih službenika.

Osumnjičeni je tada naglo započeo vožnju prema naprijed i okrznuo jednog policijskog službenika, zbog čega je on pao na tlo, dok je policijsku službenicu koja je prilazila automobilu, također okrznuo. U cilju zaustavljanja vozila i daljnjeg bijega osumnjičenika, policijski službenik je razbio staklo vozačevih vrata, a osumnjičeni nastavio vožnju do Banjavčićeve ulice, gdje su dva policijska službenika izbjegla nalet automobila. Na kolnik Banjavčićeve ulice osumnjičeni je odbacio PVC vrećicu sa 193,5 grama heroina podijeljenog u četiri PVC vrećice. Nakon toga je nastavio vožnju do Zvonimirove ulice gdje su ga policijski službenici zaustavili i doveli ga u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Sudionicima događaja pružena je liječnička pomoć u Klinici za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je jedan policijski službenik teško ozlijeđen, a da su troje policijskih službenika i osumnjičeni lakše ozlijeđeni. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Pisane vijesti