Zlouporaba položaja i ovlasti

 

Na području Šibenika u odjelu kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Zlarina osumnjičenom za kazneno djelo pronevjere počinjenog na štetu turističke djelatnosti grada i kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti na štetu jedinice lokalne vlasti.

Provedenim je kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da osumnjičeni u svojstvu odgovorne osobe u turističkoj djelatnosti grada , namjenska novčana sredstva u iznosu od 50.000 kn koja je Ministarstvo turizma dodijelilo turističkoj djelatnosti grada za sufinanciranje snimanja dokumentarnog eksperimentalnog filma , u vremenu od 17.prosinca 2008.g.-25.prosinca 2009.g. podizao sa žiro računa , a s ciljem protupravnog prisvajanja tako povjerenih mu novčanih sredstava .

Nadalje je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni u svojstvu člana jedinice lokalne vlasti , obavljajući poslove administracije za to tijelo, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe , iskoristio svoj položaj i ovlasti koje je imao , krivotvorio je naloge za plaćanje potpisujući se imenima ovlaštenih osoba, te uporabljujući dostupne mu pečate, s računa jedinice lokalne vlasti na račun turističke djelatnosti grada , u vremenu od 30.siječnja 2009. do 18. rujna 2009. doznačio iznos od 12.350 kn, koji je potom, imajući ovlasti za raspolaganje računom turističke djelatnosti grada, protupravno prisvojio.

Protiv osumnjičenog Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku  podnesena je kaznena prijava, zbog kaznenih djela za koja je osumnjičen.



Pisane vijesti