Zlouporabe opojnih droga

 

Na području Dubrovnika, 11. studenoga, u Novoj Mokošici policijski službenici Odjela kriminalističke policije zatekli su 30-godišnju državljanku Srbije u neovlaštenom posjedu 10 ml metadona, nakon čega je u stanu njezinog nevjenčanog supruga, 34-godišnjaka iz Dubrovnika, a koji se nalazi u pritvoru u BiH, pronađeno 18 tableta s liste opojnih droga i dvije plastične kartice s tragovima heroina.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga stana u Novoj Mokošici, korisnika 32-godišnjaka kojom prilikom su policijski službenici pronašli i od istog oduzeli digitalnu vagu s vidljivim tragovima heroina. 30-godišnjakinja i 32-godišnjak su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe opojnih droga. Osnovano se sumnja da je 32-godišnjak u više navrata tijekom 2010. godine 32-godišnjakinji davao na uživanje opojnu drogu heroin, kao i da je posredovao u prodaji 1 gr heroina za iznos od 500 kn. Također je utvrđeno postojanje osnovane da je 34-godišnjak iz Dubrovnika svojoj 30-godišnjoj  nevjenčanoj supruzi već duže vremena davao na uživanje opojnu drogu heroin, a u posljednje vrijeme i metadonsku terapiju.

Protiv 34-godišnjaka, koji se nalazi u pritvoru u BiH i 32-godišnjaka, slijede kaznene prijave redovnim putem, dok će osumnjičena 30-godišnjakinja tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu bit dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

 



Pisane vijesti