Dodjela financijskih sredstava za provedbu projekta „Napredna radionica borbeno-taktičkog pucanja za pripadnike specijalnih intervencijskih jedinica - ACTS WORKSHOP“

Slika /2023/FOTO EU.jpg
FOTO: Ilustracija

Temeljem prijedloga projekta Zapovjedništva za intervencije: „Napredna radionica borbeno-taktičkog pucanja za pripadnike specijalnih intervencijskih jedinica - ACTS WORKSHOP“, Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu predmetnog projekta u okviru Programa Fonda za unutarnju sigurnost 2021. - 2027.

Temeljem Odluke o dodjeli financijskih sredstava sklopljen je Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Napredna radionica borbeno-taktičkog pucanja za pripadnike specijalnih intervencijskih jedinica - ACTS WORKSHOP“, između Uprave za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije kao Upravljačkog tijela i Ministarstva unutarnjih poslova kao korisnika financijskih sredstava.

Ukupna vrijednost projekta je 130.000,00 EUR s PDV-om, od čega  postotak sufinanciranja EU sredstvima iznosi 97.500,00 EUR s PDV-om, što predstavlja 75% ukupnih izdataka za opravdane troškove projekta, a ostatak od 32.500.00 EUR s PDV-om, odnosno 25% ukupnih opravdanih troškova, sufinancirati će se iz državnog proračuna.

Projektom je predviđeno provođenje četiri radionice borbeno – taktičkog pucanja. Radionice bi se održavale jednom godišnje (2024., 2025., 2026. i 2027.), a na radionicama bi sudjelovali pripadnici specijalne i interventne policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te pripadnici Special Intervention Unit (SIU) „ATLAS mreže“ odnosno pripadnici specijalnih intervencijskih jedinica iz Republike Austrije, Savezne Republike Njemačke, Republike Slovačke, Talijanske Republike, Republike Slovenije, Republike Poljske, Republike Mađarske, Republike Češke, Republike Irske.

Svrha projekta je zajedničko osposobljavanje pripadnika specijalnih intervencijskih jedinica u području borbeno-taktičkog pucanja s ciljem jačanja sposobnosti za sprječavanje i suzbijanje terorizma te teškog i organiziranog kriminaliteta. Naučena znanja i vještine kontinuirano će se prenositi na druge članove intervencijskih snaga kroz redovni oblik obuke čime će porasti broj educiranih policijskih službenika, standardizirati će se obuka i postupanje specijalnih intervencijskih jedinica, a stečena  znanja i razmijenjena iskustva prenijeti će se na operativne zadaće.

Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta možete pročitati OVDJE.
 


Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Sadržaj ove objave ne odražava nužno službena stajališta Europske unije. Za ovdje navedene informacije i mišljenja odgovoran je isključivo autor.

 

Pisane vijesti | Projekti