Potpredsjednik Vlade RH i ministar Božinović o Prijedlogu odluke o osnivanju Istražnog povjerenstva o radu Stožera

Slika /2024/6/Screenshot 2024-06-21 at 11-50-10 (151) 8. sjednica Vlade Republike Hrvatske (21.6.2024.) - YouTube.png

Ovaj Prijedlog odluke istovjetan je Prijedlogu odluke o osnivanju istražnog povjerenstva o radu Stožera i drugih nadležnih institucija za vrijeme pandemije COVID-19 u Hrvatskoj, a koji Hrvatski sabor nije prihvatio Zaključkom od 27. listopada 2023.

FOTO: YouTube Vlada RH

U petak, 21. lipnja 2024. godine, održana je 8. sjednica Vlade Republike Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović na sjednici je predstavio mišljenje Vlade RH o Prijedlogu odluke o osnivanju Istražnog povjerenstva o radu Stožera i drugih nadležnih institucija za vrijeme trajanja pandemije COVID-19 u Hrvatskoj (predlagatelji: 17 zastupnika u Hrvatskome saboru).

Sukladno iznijetom Vlada RH bi Hrvatskom saboru predložila da ne prihvati Prijedlog odluke o osnivanju istražnog povjerenstva o radu Stožera i drugih nadležnih institucija za vrijeme trajanja pandemije COVID-19.

Naime, potpredsjednik Božinović je istaknuo kako je navedeni Prijedlog odluke istovjetan Prijedlogu odluke o osnivanju istražnog povjerenstva o radu Stožera i drugih nadležnih institucija za vrijeme pandemije COVID-19 u Hrvatskoj, na koji je Vlada Republike Hrvatske već dala mišljenje Hrvatskome saboru odnosno predložila Saboru da ne prihvati predmetni Prijedlog odluke.

Hrvatski sabor je 27. listopada 2023. donio Zaključak kojim se ne prihvaća navedeni Prijedlog odluke te je slijedom navedenoga Vlada Republike Hrvatske i danas ostala pri prethodnom mišljenju.

Priopćenja | Odluke i sjednice Vlade