Akcija "Manje oružja, manje tragedija" u Međimurju

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/MANJE_ORUZJA_MANJE_TRAGEDIJA/momt01.jpg

Foto: PU međimurska

Policijski službenici Policijske uprave međimurske, od 26. do 30. kolovoza, proveli su preventivnu akciju „Manje oružja – manje tragedija“ na području Međimurske županije, u mjestima Piškorovec, Domašinec, Kotoriba, Parag, Sitnice, Pribislavec, Kuršanec, Lončarevo i Macinec.

Preventivna akcija provedena je s ciljem senzibiliziranja građana na stalno prisutnu opasnost od ilegalnog i nedozvoljenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava te upoznavanja o mogućnosti njihove predaje i vraćanja bez sankcija.

Akciju su svojom nazočnošću podržali i gradonačelnik grada Mursko Središće, Dražen Srpak, te načelnici općina Međimurskih županija, načelnik Općine Domašinec, Dragutin Lisjak, Općine Nedelišće, Darko Dania i zamjenik načelnika Općine Orehovica, Nedeljko Marić. U mjestima Piškorovec, Sitnice i Pribislavec akciju je podržao predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine, Željko Balog.

Policijski službenici na info-punktovima građane su upoznavali s mogućnošću dragovoljne predaje ilegalnog oružja te im pružili sve potrebne informacije o načinu predaje vatrenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.Također, dijelili su promidžbeni materijal pod geslom „Izbacite uljeza“, koji je osigurao UNDP, odnosno Služba prevencije Ravnateljstva policije. Građanima su podijeljene i brošure i letci Policijske uprave međimurske, pod nazivom „Zajedno do veće sigurnosti“, u kojima su navedene preventivne mjere i savjeti građanima kako bi se i sami mogli zaštititi od različitih oblika kažnjivih ponašanja.

Prilikom provođenja akcije građani su policiji dragovoljno predali pušku, dvije zračne puške, plinski pištolj, 191 komad streljiva, dva spremnika za automatsku pušku, dva dimna uloška, ručnu bombu i opasač za lovačko streljivo.

Podsjećamo da preventivna akcija „Manje oružja, manje tragedija“ traje i dalje!

Tijekom akcije omogućena je dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. 



Pisane vijesti