Blagdanska čestitka potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića

Slika 2020/12/cestitke/960x540-front-01.jpg

Svaka godina iza nas imala je svoje izazove, no 2020. se po mnogočemu pokazala posve nepredvidivom i na razne načine zahtjevnom

Blagdanska čestitka potpredsjednika Vlade Rh i ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića
 

Poštovane policajke i policajci,
pripadnice i pripadnici civilne zaštite,
djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,


Svaka godina iza nas imala je svoje izazove, no 2020. se po mnogočemu pokazala posve nepredvidivom i na razne načine zahtjevnom.
 
Kriza koja je započela kao zdravstvena, ubrzo je zahvatila sve segmente društva i naših života te smo se našli u novim neizvjesnim okolnostima koje od svakog pojedinca traže odgovornost i punu posvećenost.

Vi, čiji posao i inače traje 24/7, ove ste se godine, uz redovite zadaće provedbe zakona, očuvanja reda, mira i sigurnosti naših građana, podjednako djelotvorno nosili i s mnogobrojnim novim profesionalnim zahtjevima koji su pred vas stavljeni.  

Bilo da je riječ o pružanju podrške zdravstvenom sustavu i epidemiolozima, angažmanu u saniranju posljedica razornog potresa u Zagrebu ili poplava i požara u raznim dijelovima Lijepe Naše, bili ste i ostali na zavidnoj razini odgovornosti i osobnog angažmana.

Upravo stoga želim vam, uz čestitku za nadolazeće blagdane, od srca uputiti i zahvalu na vašoj izdržljivosti, upornosti i svakodnevnom predanom radu koji su građani siguran sam, prepoznali.

Zahvaljujući svima vama, djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova svih linija nadležnosti, vašoj efikasnoj i brzoj prilagodbi novonastalim potrebama, ovogodišnja turistička sezona postigle je rezultate bolje od optimističkih očekivanja, a mnogi segmenti života naših sugrađana odvijaju su se neometano.   

Neka vam upravo ta činjenica pruži zadovoljstvo i snagu jer će blagdani pred nama biti puni odricanja, a zahtijevat će dodatnu snagu, toleranciju, razumijevanje i brigu za starije i bolesne.

Stoga obnovimo u ovim blagdanskim danima toliko nam potrebne vrline mira, tolerancije, razumijevanja, oprosta i ljubavi za bližnje, a blagdane provedimo i s mišlju na sve one drage ljude kojima nažalost fizički ne možemo biti blizu.

U danim uvjetima posebice mirne blagdane želim onim djelatnicima MUP-a koji će ih provesti obavljajući odgovorne dužnosti i na terenu, a svima nama želim da jedni drugima budemo podrška kako bismo jedinstveno i solidarno prebrodili ovu veliku kušnju i ostavili ju iza sebe.

Neka vam 2021. bude, prije svega, godina zdravlja, ispunjena zadovoljstvom, radošću i uspjehom u poslovnom i privatnom životu.

Sretan Božić i nova 2021. godina!
Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova
dr. sc. Davor Božinović


Stranica