Nastavak provedbe projekta „Besplatna pravna pomoć u postupku povratka“ 2021./2022. godina

Slika /2020- eu slike/logotip_schengen_800x600.jpg

Svrha ovog projekta je da se državljanima trećih zemalja u postupku povratka osigura besplatna pravna pomoć u sastavljanju tužbe i zastupanja pred upravnim sudovima te da se na taj način osiguraju uvjeti za provedbu pravednog sustava povratka

Dana 25. studenog 2020. godine Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije i Ministarstvo unutarnjih poslova sklopili su Drugi dodatak Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Besplatna pravna pomoć u postupku povratka“ u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju do IV kvartala 2022. godine.
 
Svrha ovog projekta je da se državljanima trećih zemalja u postupku povratka osigura besplatna pravna pomoć u sastavljanju tužbe i zastupanja pred upravnim sudovima te da se na taj način osiguraju uvjeti za provedbu pravednog sustava povratka.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 30.000,00 EUR, od čega će se 75% ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancirati sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju, a 25% opravdanih troškova projekta sufinancirat će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
 
Obzirom da su važeći ugovori s odvjetnicima i pravnicima iz udruga registriranih za pružanje pravne pomoći pri Ministarstvu pravosuđa, sklopljeni s rokom važenja do 31.12.2020. godine,  pristupit će se postupku Javnog poziva za prijavu kandidata za pružanje pravne pomoći u postupku povratka za period 2021./2022. godine, odnosno do 31.12.2022. godine.

Javni poziv će biti objavljen na službenim stranicama „Narodnih novinama“.
 
Poveznica na Nacionalni program:
 
http://eufondovi.mup.hr/UserDocsImages/dokumenti/C_2015_9171_EN_ACTE2_f.pdf
 
Poveznica na Odluku:

https://eufondovi.mup.hr/vijesti/dodjela-financijskih-sredstava-za-provedbu-projekta-besplatna-pravna-pomoc-u-postupku-povratka/195

Pisane vijesti | Projekti