Deveta atletska utrka "Četiri zagrebačka trga 2010."

U nedjelju, 26. rujna, održana je u Zagrebu deveta atletska utrka Četiri zagrebačka trga 2010., kao sastavni dio obilježavanja i proslave Dana policije. Športski događaj započeo je u 11 sati, a bio je podijeljen je na četiri dijela: 200 metara za djecu do 4 godine, 700 metara za djecu do 7 godina, 1.200 metara za djecu do 14 godine te glavna utrka na 5.000 metara

U nedjelju, 26. rujna, održana je u Zagrebu deveta atletska utrka Četiri zagrebačka trga 2010., kao sastavni dio obilježavanja i proslave Dana policije, a staza se protezala kroz: Trg Nikole Šubića Zrinskog,  Strossmayerov trg, Trga maršala Tita i Trg bana Josipa Jelačića. Start i cilj utrke bio je kod paviljona na Zrinjevcu.

Športski događaj započeo je u 11 sati, a bio je podijeljen je na četiri dijela: 200 metara za djecu do 4 godine, 700 metara za djecu do 7 godina, 1.200 metara za djecu do 14 godine te glavna utrka na 5.000 metara za sve, dakle građane i atletičare. Natjecatelji su bili podijeljeni u šest dobnih kategorija i ekipa. Također, na utrci su sudjelovale osobe s posebnim potrebama (osoba s invaliditetom). Napominjemo kako se utrka se održavala prema pravilima Hrvatskog atletskog saveza.

Sudjelovalo sveukupno oko sedamsto trkača (djece, građana i atletičara i osoba s posebnim potrebama). Inače, prvih 400 sudionika trke u svakoj od kategorija, koji su se uredno prijavili i prošli jednu od staza, na cilju su dobili prigodnu majicu, a najbolji po kategorijama i pehare.

Cilj utrke bio je i na ovaj način nastaviti s jačanjem suradnje građana i policije pa su se stoga na Zrinjevcu dijelili promotivni leci i brošure PU zagrebačke o sigurnosti.

Sa zadovoljstvom napominjemo kako je utrku do sada prepoznalo niz prijatelje atletika, među kojima su već godinama gotovo svi najbolji atletičari na duge staze pa tako i prvaci Hrvatske u maratonu, polumaratonu, hodanju, prvaci Hrvatske s planinskih utrka,  ali i prvaci – atletičari, koji se natječu i na atletskim stazama a ne na cestama.

Kad bismo zbrojili koliko su trkači istrčali trčeći utrke dosad, uzimajući u obzir i to koliko su jučer istrčali, možemo reći da je na startu bilo 200 i više osoba koje su zajedno pretrčale više od 10.000 raznih trka u Hrvatskoj, Europi, a nastupali su čak i na velikim maratonima, primjerice u Bostonu, New Yorku, Parizu, Berlinu itd… Drugim riječima: od male utrke u početku, danas informacije o njoj možete pronaći na nizu atletskih i športskih stranica raznih medija. Utrku je pretrčalo i stotinjak policijskih službenika iz drugih zemalja, a jednom prigodom policijski službenik bio je i ukupni pobjednik.

Važno je istaknuti da su na utrku došli i dragi nam prijatelji iz Varaždina i Čakovca, Osijeka i Slavonije, Rijeka, Istra i Primorja pa čak i iz Splita, Sinja i okolice, dakle iz cijele nam Hrvatske, iako znaju da na ovoj utrci nema drugih, primjerice novčanih, nagrada već da je najveća nagrada prijateljstvo i druženje. Veseli nas posebice i to što je među trkačima i puno članova zajedničke obitelji. Mogli bismo reći da je više od 200 osoba, što s glavne utrke ili s dječjih utrka, s nama od samog početka već osmu godinu.

Zahvaljujući građanima utrka Četiri zagrebačka trga 2010. postala je jedna od najmasovnijih športskih priredbi u RH u kojoj uz građane sudjeluju i predstavnici gradske vlasti. 

Poredak natjecatelja po kategorijama te ukupnu ciljnu listu i ekipna ciljnu listu utrke Četiri zagrebačka trga 2010. pročitajte na stranicama PU zagrebačke.



Stranica