Dodjela godišnjih nagrada najzaslužnijim policijskim službenicima

FOTO: MUP

U amfiteatru Ravnateljstva policije u Zagrebu, u petak 6. prosinca, održana je svečana dodjela zahvalnica i priznanja najistaknutijim policijskim službenicima u 2019. godini.

Priznanja i zahvalnice nagrađenim pojedincima i skupinama, koji su se u protekloj godini istaknuli svojom motiviranošću, hrabrošću, zalaganjem i izuzetnim rezultatima, uručili su glavni ravnatelj policije Nikola Milina i njegov zamjenik Jozo Šuker.

„Uz sve napore u svim područjima našeg djelovanja, upravo vi ste znatno doprinijeli unapređenju i ugledu hrvatske policije. I dalje trebamo nastaviti u tom smjeru jer upravo ćemo na taj način jačati povjerenje građana. Ovom prilikom pozivam vas da i dalje savjesno i profesionalno obavljate svoj posao kako bi u vašim sredinama sve više kolega slijedilo vaš primjer“, istaknuo je ovom prilikom glavni ravnatelj policije.

Kao jedan od strateških pravaca djelovanja policije u protekloj godini bilo je istraživanje organiziranih kriminalnih skupina čije aktivnosti su se, osim u području organiziranog kriminaliteta, u mnogome odražavale na opće stanje sigurnosti u Republici Hrvatskoj. Najviše odjeka u javnosti izazvala je Operativna Akcija „Familia“ u sklopu koje je po prvi put razbijeno zločinačko udruženje čija kriminalna aktivnost se paralelno odvijala  na tri kontinenta (Južna Amerika, Azija i Europa).

Osim policijskih službenika koji su proveli više uspješnih kriminalističkih istraživanja koja su za cilj imala razbijanje organiziranih kriminalnih skupina, priznanja su dobili i policijski službenici koji su se istaknuli prilikom očuvanja javnog reda i mira, suzbijanja nezakonitih migracija, provođenju preventivnih aktivnosti i mnogih drugih radnji iz nadležnosti rada, kako policije tako i Ministarstva unutarnjih poslova u cjelini.

 

 

 

 


 
 
 
 

Stranica | Obilježavanje godišnjica | Rad i mirovine