Državni tajnik Katić održao sastanak sa zastupnicom Bundestaga Martinom Renner

Tema sastanka bila je suradnja dviju država na području organiziranog kriminala, nezakonitih migracija i borbe protiv terorizma

FOTO: MUP
 
U ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine državni tajnik za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove Žarko Katić sastao se sa zastupnicom parlamenta Savezne Republike Njemačke i članicom parlamentarnog Odbora za unutarnje poslove gospođom Martinom Renner.
 
Na sastanku se razgovaralo o suradnji Savezne Republike Njemačke i Republike Hrvatske na području organiziranog kriminala, nezakonitih migracija i borbe protiv terorizma. Državni tajnik Katić je na sastanku naglasio dugotrajnu i dobru suradnju dviju država u području sigurnosti koja se odvija u okviru europskih i međunarodnih tijela kao što su Interpol, Europol i Frontex te putem Njemačkog veleposlanstva u Zagrebu. Zastupnica Renner je zahvalila državnom tajniku na odličnoj suradnji i razmjeni informacija koje doprinose jačanju sigurnosti i rješavanju sigurnosnih izazova u našim zemljama i šire.
 
Na sastanku su, uz zastupnicu Renner, sudjelovali i savjetnik za politiku i voditelj Odjela za odnose s javnošću u Njemačkom veleposlanstvu Igor Kolman, časnik za vezu Savezne kriminalističke policije u Zagrebu Gregor Zboralski i Mirjana Raštegorac iz Ureda časnika za vezu Savezne kriminalističke policije u Zagrebu. U ime Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije na sastanku su sudjelovali voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Dejan Dretar, voditelj Službe terorizma Krešimir Mamić, voditeljica Službe za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju Vlatka Vulić Petković, voditelj Odjela EUROPOL-a Gordan Franjić te voditelj Službe za nezakonite migracije Zvonimir Vrbljanin.
 

Pisane vijesti | Međunarodna suradnja

Dokumenti i linkovi