Vlada donijela Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Kabineta ministara Ukrajine o suradnji na području protuminskog djelovanja

Slika /2023/10/IP.jpg

Cilj Sporazuma je razvijanje i promicanje međusobne suradnje i pružanje pomoći na području protuminskog djelovanja kako bi se ublažile socioekonomske, sigurnosne, ekološke i druge posljedice eksplozivnih ostataka rata

FOTO: YouTube VladaRH

Na današnjoj, 254. sjednici Vlade Republike Hrvatske, državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova doc.dr.sc Irena Petrijevčanin predstavila je prijedlog Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Kabineta ministara Ukrajine o suradnji na području protuminskog djelovanja.
 
Državna tajnica Petrijevčanin to je prilikom istaknula: „S obzirom da je jedan od prioriteta suradnje Republike Hrvatske i Ukrajine među ostalim i prijenos hrvatskih iskustava u protuminskom djelovanju te budući da je Republika Hrvatska u proteklih dvadesetak godina razvila jedan od najkvalitetnijih i najcjenjenijih sustava protuminskog djelovanja, Vlada Republike Hrvatske i Kabinet ministara Ukrajine dogovorili su sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Kabineta ministara Ukrajine o suradnji na području protuminskog djelovanja.

Cilj ovog Sporazuma je razvijanje i promicanje međusobne suradnje i pružanje pomoći na području protuminskog djelovanja kako bi se ublažile socioekonomske, sigurnosne, ekološke i druge posljedice opasnosti od eksplozivnih ostataka rata.

Izvršavanje Sporazuma neće zahtijevati dodatna financijska sredstva iz državnog proračuna Republike Hrvatske, kao ni donošenje novih ili izmjenu postojećih zakona.

Vlada Republike Hrvatske donijela je predloženu odluku, a kojom se:
  • prihvaća Nacrt Sporazuma koji je sastavni dio Odluke, kao osnova za vođenje pregovora,
  • određuje izaslanstvo za vođenje pregovora te
  • ovlašćuje potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova da, u ime Vlade Republike Hrvatske, potpiše navedeni Sporazum.


Pisane vijesti