I ove godine održan specijalistički seminar za policijske glasnogovornike

Još jedan od primjera koliko se drži do stručnog usavršavanja, ali i prate aktualni trendovi i inovativni pristupi su edukativni programi i radionice u organizaciji glasnogovorništva Ministarstva unutarnjih poslova RH

Još jedan od primjera koliko se drži do stručnog usavršavanja, ali i prate aktualni trendovi i inovativni pristupi su edukativni programi i radionice u organizaciji glasnogovorništva Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Naime, ovaj tjedan od 14. do 17. svibnja u Valbandonu je održan specijalistički seminar "Javni nastup i prezentacijski vještine" na kojem su sudjelovali glasnogovornici policijskih uprava i službenici za odnose s javnošću MUP-a RH.

Osim što su se, uz stručno vodstvo voditeljice Službe za odnose s javnošću Marine Mandić, osvrnuli na dosadašnje radne rezultate, glasnogovornici su razmijenili iskustva iz prakse kroz interaktivnu komunikaciju. Voditeljica Mandić skrenula im je pozornost na nove trendove, transparentnost i veću otvorenost koju od nas javnost očekuje. Novi ljudi u liniji policijskog glasnogovonorništva donijeli su novu snagu i nove ideje od kojih su neke primjenjive i na nacionalnu razinu pa će ih usvojiti sve policijske uprave na terenu. 

U ovom zahtjevnom poslu, glasnogovornici su često u stresnim situacijama. Znati se nositi s takvim trenucima vrlo je važan čimbenik stoga niti ova tema nije izuzeta sa seminara. Na važnost neverbalne komunikacije i sigurnost u nastupu, kako se pripremiti za javni nastup i kako protiv straha i treme podsjetile su ih doc.dr.sc. Ljerka Sedlan Konig i prof. Marijeta Matijaš. S njima su polaznici potvrdili svoje dosadašnje znanje i oplemenili iskustva uz adekvatne psihičke i fizičke pripreme. S obzirom na svoje dosadašnje iskustvo, polaznici su se odlično snalazili u kratkim govornim formama, davanju izjava i pisanju priopćenja.

U okviru teme "Utjecaj policije na eksternu javnost kroz organizaciju društvenih događanja", policijske službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske Krešimir Šimić naglasio je kako upravo glasnogovornici mogu utjecati i značajno doprinijeti približavanju policije građanima i jačanju povjerenja. Ovu je tezu potkrijepio primjerima nedavno organiziranih društvenih događanja kao što je humanitarna utrka u Slavonskom Brodu "I ja imam prijatelja policajca" kojoj je, unatoč lošem vremenu, sudjelovao veliki broj trkača.

Svoje probleme u radu glasnogovornici i službenici imali su priliku iznijeti voditeljici poslova Jeleni Bikić, koja ih je uputila na mogućnosti i načine njihovog rješavanja i unaprjeđenje vlastitog rada. Nedavno su sve policijske uprave dobile nove internetske stranice. S obzirom da je prvi dojam kojeg internetske stranice ostave na posjetitelja važan i ostaje u njegovoj memoriji, stvaranje pozitivnog iskustva prilikom njihovog posjećivanja je od presudnog značaja. Voditeljica poslova Sandra Capan upoznala ih je s osnovnim pravilima uređivanja sadržaja koji se javno objavljuje te formi koja se mora poštivati da bi stranica bila pregledna, a informacije lako dostupne.

Zadovoljni četverodnevnim specijalističkim seminarom, svim polaznicima su zadnjeg dana podijeljene potvrde o sudjelovanju.
 

Stranica