Izbjegavanje carinskog nadzora

Slika fotke_ilustracije/granicna_policija.jpg

Policija je kod 41-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine pronašla 36 komada zaštićenih vrsta ptica, koje je on prevozio u osobnom vozilu talijanskih registracijskih oznaka.

Foto: ilustracija 

Jučer, 5. listopada oko 15 sati, u mjestu Novi Varoš policija je kod 41-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine pronašla 36 komada ptica ( zaštićenih vrsta ), koje je prevozio u osobnom automobilu  marke audi-A4, talijanskih registracijskih oznaka, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad strancem utvrđeno je da je on ptice prevezao iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku izbjegavajući mjere carinske kontrole. S obzirom da se radi o zaštićenim vrstama ptica u rad se uključio i inspektor za zaštitu prirode i okoliša, te utvrdio da se među ovim zaštićenim pticama nalazi i 5 strogo zaštićenih ptica, pa je bosansko-hercegovačkog državljanina kaznio novčanom kaznom od 7 tisuća kuna. Ptice su uz potvrdu oduzete, te policija u dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom u Novoj Gradiški protiv ovog stranca podnosi kaznenu prijavu za kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora, a kazneni postupak će se protiv njega provesti u toku današnjeg dana.     Pisane vijesti