Kazneno djelo teškog ubojstva na štetu policijskog službenika

Policijski službenici PU zagrebačke, Odjel općeg kriminaliteta su, u suradnji s policijskim službenicima PP Sesvete dovršili kriminalističku obradu nad 28-godišnjakom s prebivalištem u Sesvetama zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva na štetu policijskog službenika, pokušaj teškog ubojstva na štetu petero policijskih službenika, kazneno djelo razbojništva na štetu banke, kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Navedena kaznena djela osumnjičeni je počinio u utorak, 5. svibnja kada je u 18.05 sati ušao u poslovnicu banke u Zagrebačkoj ulici, Sesvete. Nakon ulaska, preko lica je navukao čarapu i, prijeteći automatskom puškom, prisilio stranke i službenice banke da legnu na pod. Iz blagajne je otuđio oko 257 tisuća kuna u domaćoj i stranoj valuti.
Za to vrijeme, po dojavi iz banke da je u tijeku razbojništvo, u poslovnicu banke ušla su trojica policijskih službenika PP Sesvete prema kojima je osumnjičeni ispalio više hitaca, kojom prilikom je jedan policijski službenik smrtno stradao.

Osumnjičeni je s ukradenim novcem izašao iz poslovnice te ponovo zapucao na policijske službenike i jedan policijski službenik zadobiva teške tjelesne ozlijede, a počinitelj se dao u bijeg ulicom Jakova Gotovca. Tu ga je sustigla auto-ophodnja PP Sesvete s trojicom policijskih službenika na koje je osumnjičeni ispalio više hitaca iz automatske puške i svu trojicu teško ranio.
Nakon tog osumnjičeni ulazi u stambenu zgradu u istoj ulici kod kućnog broja 34, da bi po izlasku iz zgrade bio uhićen od strane policijskih službenika.

Po dovršenoj kriminalističkoj obradi osumnjičeni je uz posebno izvješće odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Pogledajte screen shoot-ove videosnimaka, koje su snimile nadzorne kamere Raiffeisen banke u svojoj poslovnici u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama u utorak, 5. svibnja. 



Stranica