"Knjigama do osmijeha" na području PU zagrebačke

Slika topvijesti/2012/ozujak/puz.jpg

Humanitarni i edukativni karakter projekta "Knjigama do osmijeha" stigao je ponovno na područje Policijske uprave zagrebačke. Dio dječjih knjiga i slikovnica od ukupno 24 000 komada koje donira Zaklada policijske solidarnosti - Ministarstvo unutarnjih poslova i Agencija za komercijalnu djelatnost  

Foto: PU zagrebačka
 
Humanitarni i edukativni karakter projekta "Knjigama do osmijeha" stigao je ponovno na područje Policijske uprave zagrebačke. Dio dječjih knjiga i slikovnica od ukupno 24 000 komada koje donira Zaklada policijske solidarnosti - Ministarstvo unutarnjih poslova i Agencija za komercijalnu djelatnost poklonjena je 20. ožujka Udruzi Roma Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a 22. ožujka Dječjem vrtiću Duga.
Ispred Policijske uprave zagrebačke Udruzi Roma Grada Zagreba i Zagrebačke županije knjige za djecu su poklonili zamjenik načelnika PUZ-a Mihael Varga, načelnik Sektora zagrebačke policije Dragan Tokić i načelnica Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova PUZ-a Sandra Šupe Škarpa.   
 
Zaklada policijske solidarnosti brine i o kulturi i obrazovanju mladih, pa se edukativni materijali, slikovnice i knjige doniraju mnogim humanitarnim udrugama. - Cilj nam je doprinjeti kulturi čitanja kod građana i mladih Zagreba i cijele Hrvatske koja je obuhvaćena ovim projektom. Romska zajednica Grada Zagreba samo je jedna u nizu institucija i udruga kojima je Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu humanitarnog projekta, Knjigama do osmijeha doniralo knjige - rekao je zamjenik Mihael Varga.
 
Projektom je obuhvaćen i Dječji vrtić - Duga na I. Ferenščici gdje je 22. ožujka slikovnice za djecu ravnateljici vrtića, Nataši Slamić uručio načelnik PU zagrebačke Tomislav Buterin.

- Namjera nam je Zakladu policijske solidarnosti usmjeriti i na institucije izvan Ministarstva unutarnjih poslova. Upravo i ovaj projekt Zaklade - Knjigama do osmijeha koji je inače namijenjen predškolskoj i školskoj djeci te institucijama koje skrbe o djeci promovira rad Zaklade i potiče humanitarno djelovanje općenito. Zaklada danas daruje djecu, a sutra već možda nekog drugog. Cilj nam je kroz ovaj projekt naglasiti i djeci približiti knjige kao najboljeg prijatelja kroz život - izjavio je Buterin.
 
Prigodnim riječima zahvale obratila se i ravnateljica vrtića Nataša Slamić:
- U ime cijelog vrtića čestitamo Zakladi na svemu što je napravila i zahvaljujemo na doniranim knjigama. Zainteresirani smo za daljnju suradnju, kako na humanitarnom tako i na području policijsko-preventivnog djelovanja. Kao što i naglašavate, želimo ali i uočavamo da je svakim danom policijski službenik u kontaktu s djecom sve više osoba kojoj se djeca bez rezerve mogu obratiti ukoliko trebaju pomoć. Hvala Policijskoj upravi zagrebačkoj što je odabrala naš vrtić i s veseljem očekujemo daljnju suradnju s vama.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.



Pisane vijesti