Zaklada u Gračacu darovala knjige i izmamila osmjehe najmlađih

Slika topvijesti/2012/ozujak/zadar.jpg

Jučer, 22. ožujka, Zaklada policijske solidarnosti darovala je vrtiću, školi i knjižnici u Gračacu preko 250 knjiga i slikovnica, a sve u okviru projekta "Knjigama do osmjeha". U ime Zaklade i MUP-a knjige je uručio zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković s izaslanstvom: upraviteljem Zaklade policijske solidarnosti Dubravkom Novakom, načelnikom Policijske uprave zadarske Darkom Carom i načelnik Policijske postaje Gračac Pericom Ešegovićem. 

Foto: PU zadarska

Jučer, 22. ožujka, Zaklada policijske solidarnosti darovala je vrtiću, školi i knjižnici u Gračacu preko 250 knjiga i slikovnica, a sve u okviru projekta "Knjigama do osmjeha". U ime Zaklade i MUP-a knjige je uručio zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonković s izaslanstvom: upraviteljem Zaklade policijske solidarnosti Dubravkom Novakom, načelnikom Policijske uprave zadarske Darkom Carom i načelnik Policijske postaje Gračac Pericom Ešegovićem.

Najprije je u 15 sati u Dječjem vrtiću "Baltazar" zamjenik ministra unutarnjih poslova i izaslanik ministra Evelin Tonković uručio 100 slikovnica ravnateljici vrtića Maji Frček u ime Zaklade i MUP-a.

- Radost je danas biti ovdje, a ovaj simboličan poklon je samo  jedan mali znak pažnje i dokaz da hrvatska policija misli i na najmlađe. Nadamo se da će ove slikovnice djeci uljepšati boravak u Vašem vrtiću - rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova Evelin Tonoković.

Ravnateljica Frček se zahvalila, a potom je izaslanstvo podijelilo slikovnice djeci koja pohađaju ovaj vrtić. Djeca nisu skrivala veselje pa su svojim osmjesima i pjesmom na najljepši način zahvalilia za ovu donaciju, koja će im uljepšati boravak u vrtiću.

Osnovnoj školi "Nikola Tesla" donirano je 100 knjiga, raznih naslova školske lektire za više razrede, a u ime škole knjige je primila ravnateljica Ružica Tulumović.

Posebno svečano je bila na samom dolasku zamjenika ministra unutarnjih poslova i izaslanstva, kada su ih na ulazu dočekali učenici koji su za doček pripremili i otplesali Ličko kolo u nošnjama ovog kraja.

- Uz podjelu većeg dijela literature djeci zaposlenika MUP-a, dio knjiga poklonit će se civilnim institucijama, prvenstveno ustanovama za smještaj djece s posebnim potrebama, dječjim odjelima u bolnicama, vrtićima i školama, a pri tome se nije mogao zaobići i vrtić i škola u Gračacu - rekao je upravitelj Zaklade Dubravko Novak.

Ravnateljica škole, Ružica Tulumović, je u svojoj zahvali s posebnim zadovoljstvom istakla suradnju sa Policijskom uravom zadarskom i Policijskom postajom Gračac. Kazala je kako je današnjim posjetom izaslastva MUP-a  osnovnoj školi školi ukazana velika čast te zamolila da se zamjenik ministra unutarnih poslova Evelin Tonković upiše u Spomenicu  škole, kao spomen na ovaj značajan događaj.

Na kraju je izaslanstvo posjetilo Knjižnicu i čitaonicu Gračac, gdje je ravnatelju Božidaru Dropcu predano 70 knjiga kao donacija za opremanje knjižnice.

Zaklada policijske solidarnosti je od AKD-a na poklon dobila 24 000 komada 12 različitih naslova dječjih knjiga i slikovnica. Knjige i slikovnice namijenjene su predškolskoj i školskoj djeci. Uz podjelu većeg dijela literature djeci zaposlenika MUP-a, dio knjiga poklonit će se civilnim institucijama, prvenstveno ustanovama za smještaj djece s posebnim potrebama, dječjim odjelima u bolnicama, vrtićima i školama. Ovaj projekt darivanja knjiga Zaklada policijske solidarnosti nazvala je„Knjigama do osmijeha“.

Obzirom da se radi o hvalevrijednoj akciji koja na najbolji način promiče humanitarno djelovanje Zaklade policijske solidarnosti pa i Ministarstva unutarnjih poslova, ministar Ranko Ostojić i drugi dužnosnici uključili su se u ovu akciju darivanja knjiga.

Do sada je Zaklada knjige i slikovnice poklonila ustanovama u Vinkovcima, Vukovaru, Zagrebu, Puli, Karlovacu, Krapinskim Toplicama, a akcija će se nastaviti provoditi i na području svih policijskih uprava.

Vjerujemo da će ove slikovnice i knjige koje je Zaklada policijske solidarnosti donirala na području Gračaca vratiti još više osmjeha na lice onih koji ih budu listali i čitali.



Pisane vijesti