Korisnici Prihvatilišta za tražitelje azila u Kutini sudjelovali na zimskom malonogometnom turniru

Slika topvijesti/2017/prosinac/mng.jpg

Korisnici Prihvatilišta za tražitelje azila u Kutini sudjelovali na zimskom malonogometnom turniru

Foto: MUP RH

Korisnici Prihvatilišta za tražitelje azila u Kutini sudjelovali su na zimskom malonogometnom turniru koji se već dugi niz godina održava u kutinskom Sportskom centru.

Tražitelji međunarodne zaštite i osobe pod međunarodnom zaštitom u RH koje su nastupile na turniru dolaze iz zemalja kao što su Irak, Iran i Sirija. Sudjelovale su i osobe koje su netom prije stigle iz Turske, u sklopu europskog programa premještaja i preseljenja te djeca bez pratnje roditelja.

Djelatnici Hrvatskog Crvenog križa već treću godinu za redom uključuju korisnike Prihvatilišta za tražitelje azila na zimske malonogometne turnire Sportskog centra Kutina, u sklopu projekta „Psihosocijalna podrška i socijalne usluge tražiteljima međunarodne zaštite“.

Cilj ove aktivnosti je senzibilizacija lokalne zajednice i stvaranje osjećaja pripadnosti svih korisnika društvu. Korisnici su oduševljeni sudjelovanjem na turniru, a neki od njih su stekli i nova prijateljstva što je svakako jedan od vrlo važnih čimbenika kad je u pitanju sama integracija korisnika. 



Pisane vijesti