Krijumčarili drogu i oružje

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/KRIM_POLICIJA/krim06.jpg

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a i Sektora kriminalističke policije PU osječko-baranjske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a i Sektora kriminalističke policije PU osječko-baranjske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika (54, 45, 23) zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.
 
Osumnjičeni su od točno neutvrđenog vremena do 17. prosinca ove godine zajednički djelovali u kontinuiranoj nabavi i prodaji oružja i droge (kokain) na tržištu droga. Osumnjičeni 54-godišnjak je, prema prethodnom dogovoru s ostalim osumnjičenicima, na području Slavonije nabavljao automatsko oružje koje je dovozio u Zagreb i predavao ga dvojici osumnjičenika (45, 23) koji su ga dalje krijumčarili izvan Hrvatske te ga prodavali ili mijenjali za drogu (kokain). Kokain bi potom krijumčarili u Hrvatsku i preprodavali ga na tržištu droga.
 
Osumnjičeni 54-godišnjak je u srijedu, 17. prosinca, Opel Corsom zagrebačkih registracijskih oznaka dovezao iz Slavonije u Zagreb tri automatske puške marke AK 47, šest spremnika za automatsku pušku i 41 komad streljiva za automatsku pušku cal 7,62 mm te ih u zagrebačkoj Dubravi predao dvojici osumnjičenika (45, 23).
 
Pretragom kuće osumnjičenika u Zagrebu pronađeno je navedeno oružje, streljivo kao i oko 152 grama kokaina te oko 300 grama nepoznate praškaste materije i digitalna vaga. 
 
Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava.


Pisane vijesti