Osumnjičeni za krivotvorenje novca

Slika A1_WEB_ILUSTRACIJE/NOVAC/novac11.jpg
Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Dubrovnik  proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Crne Gore, starosti 20, 24 i 64 godine, osumnjičenima za krivotvorenje novca u svezi kaznenih djela pokušaja i poticanja na izvršenje spomenutog kaznenog djela.
 
Državljani Crne Gore sumnjiče se da su krivotvorene novčanice u apoenima od 100 američkih dolara (USD) nabavili na području Crne Gore te su doputovali u Hrvatsku gdje su prema unaprijed utvrđenom dogovoru na području Dubrovnika i Konavala stavili u opticaj 34 krivotvorene novčanice u apoenima od 100 USD. Također ih se sumnjiči za pokušaj stavljanja u opticaj još 20 krivotvorenih novčanica.
 
Naime, prvo je u srijedu, 17. prosinca, zaprimljena dojava da je u jednoj mjenjačnici na području Dubrovnika zaprimljena novčanica od 100 USD za koju se sumnja da je krivotvorena. Spomenutu novčanicu je razmijenio u kune jedan od  od osumnjičenih, da bi nakon toga u istoj poslovnici drugi pokušao zamijeniti 1500 USD, u čemu nije uspio, jer je djelatnica provjerom za ispravnost novčanica posumnjala u krivotvorinu. Pokušaj stavljanja u opticaj krivotvorenih novčanica zabilježen je u još jednom slučaju na području Dubrovnika, dok je u poslovnici jedne novčarske ustanove na području Konavala zaprimljeno 20 novčanica USD, za koje se sumnja da su krivotvorine. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policijski službenici su u srijedu, 17. prosinca, u popodnevnim satima, na graničnom prijelazu zatekli trojicu navedenih državljana Crne Gore koji su dovedeni u policiju na kriminalističko istraživanje. Trojica osumnjičenih su sinoć, 18. prosinca, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
PU dubrovačko-neretvaska ovim putem i dalje poziva sve građane, posebno djelatnike novčarskih ustanova, trgovina i dr., ukoliko sumnjaju da su zaprimili krivotvorene novčanice, da se jave u Policijsku postaju Dubrovnik, dr. Ante Starčevića br.13., ili da nazovu policiju na broj 192.


Pisane vijesti