Kriminalistička istraživanja: pronevjere i prijevare

Slika fotke_ilustracije/novac01.jpg

Trojica zaposlenika benzinske postaje radili su u više navrata od 5. do 28. studenoga 2008. malverzacije s karticama 27 godišnjaka (također zaposlenika benzinske postaje). Oni su utržak od prodanog goriva i razne trgovačke robe u iznosu od preko 96 tisuća kuna

Foto: ilustracija

Policijski službenici PU zadarske jučer, 29. listopada, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trima osobama (22, 26 i 27 godina) sa zadarskog područja, koje se sumnjiči da su počinile kazneno djelo pronevjere te nad 27 godišnjakom s područja Primorsko-goranske županije, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo pomaganja.

Povrđena je osnovana sumnja da su trojica, kao zaposlenici benzinske postaje, od 5. do 28. studenoga 2008. u više navrata radili malverzacije s karticama 27 godišnjaka (također zaposlenika benzinske postaje). Oni su utržak od prodanog goriva i razne trgovačke robe u  iznosu od preko 96 tisuća kuna protupravno prisvojili i međusobno dijelili.

Cijelu vijest pročitajte na stranicama  PU zadarske.


Istodobno, PU karlovačka objavila je kako su njezini službenici proveli dva kriminalistička istraživanja. Naime, utvrdili su da je državljanin Srbije u poslovnicama jedne banke u Karlovcu 25. prosinca 2004. godine, služeći se krivotvorenom putnom ispravom, unovčio 22 krivotvorena čeka. Materijalna šteta je 16 500 kuna, a protiv počinitelja je proslijeđeno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

U drugom kriminalističkom istraživanju policijski službenici iste PU utvrdili su kako su supružnici iz Karlovca počinili kazneno djelo prijevare u pokušaju. Supružnici su lažnim prikazivanjem činjenica tijekom ove godine pokušali pribaviti protupravnu imovinsku korist u iznosu od 116 500 kuna u osiguravajućim kućama.

Protiv oboje počinitelja proslijeđena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

ilustracija:vještačenje novca



Stranica