Ministru Božinoviću dodijeljeno odlikovanje Sv. Huberta za doprinos u razvoju i unapređenju lovstva

Povodom proslave Dana Hrvatskog lovačkog saveza i 94. godišnjice njegova djelovanja, ministru Božinoviću uručeno je odlikovanje Sv. Huberta za doprinos u razvoju i unapređenju lovstva

FOTO: MUP

Danas, 17. prosinca 2019. godine, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović prisustvovao je proslavi Dana Hrvatskog lovačkog saveza. Tom prilikom uručeno mu je odlikovanje Sv. Huberta za izniman doprinos u razvoju i unapređenju lovstva.

Hrvatski lovački savez ove godine obilježava 94. obljetnicu svog osnutka, a predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak istaknuo je kako su prije nekoliko godina, po uzoru na susjedne zemlje i u svoju praksu uveli dodjelu odlikovanja Sv. Huberta, zaštitnika lovaca, koje se dodjeljuje ne samo lovcima već i pojedincima koji su svojim djelovanjem promiču lovstvo kao tradicijsku, gospodarsku i zaštitnu djelatnost.

Osim ministra Božinovića, odlikovanje Sv. Huberta dobili su dr. sc. Radovan Fuchs, predsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije Damir Perić, direktor tvrtke „Moderator“ iz Udbine Davor Zec te predsjednik Uprave „Radnik“ d.d. iz Križevaca Mirko Habijanec, a Zlatna odlikovanja Sv. Hubert uručena su laureatima iz 21 županijskog lovačkog saveza.

U ime svih odlikovanih, prisutnima se obratio ministar Božinović koji je naglasio kako mu je drago da je Hrvatski lovački savez prepoznao pristup koji Vlada i Ministarstvo unutarnjih poslova imaju od prvog dana, a to je da sa svima koji se bave određenim djelatnostima koje su na neki način povezane s Ministarstvom unutarnjih poslova imaju otvoren dijalog. To se najbolje odlikuje u suradnji na Zakonu o lovstvu i Zakonu o oružju.

Uspješnu suradnju, dodao je ministar Božinović, nastavit će i dalje: „Kad je u pitanju lovačka organizacija, prepoznajemo vašu dodanu vrijednost vezano i za sigurnosne rizike s kojima se Hrvatska susreće, pogotovo kad govorimo o migrantskoj krizi. Tu nam je suradnja s lovcima bitna, kao i suradnja kad govorimo o Centru za razminiranje, koji je sastavni dio Ministarstva unutarnjih poslova. Mi smo svi na terenu, svima nam je Hrvatska u srcu i njena sigurnost prioritet“.

Lovačka djelatnost iznimno je bitna, ne samo zbog biološke ravnoteže, već kako bi Hrvatska u području zaštite prirode i životinjskih staništa bila na razini najrazvijenijih europskih zemalja, stoga je potrebno kontinuirano raditi na edukaciji šire javnosti. 

Pisane vijesti | Suradnja | Društvo i zajednica