NAJAVA: Obilježavanje Dana policije i blagdana sv. Mihovila

Slika /2022/9/foto za najavu Dan policije 2022.jpg

Svim policijskim službenicima i službenicama čestitamo Dan policije i blagdan zaštitnika sv. Mihovila!

Foto: ilustracija

U četvrtak, 29. rujna policijski službenici i službenice, njih 20.227, svečano obilježavaju Dan policije i blagdan svog zaštitnika, svetog Mihovila.

Svečano obilježavanje započinje s polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Mirogoj kod Zida boli, na središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na Krematoriju kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata.

Svečana akademija održat će se s početkom u 11 sati u Policijskoj školi „Josip Jović“ i to uz prigodni program te glazbene izvedbe Policijske klape Sveti Mihovil.

Kako je uobičajeno, najboljima će se dodijeliti zahvalnice, priznanja, godišnje nagrade te medalje za izuzetan pothvat, a ove godine najzaslužnijima iz policijskih redova će se pridružiti najuspješniji polaznici Policijske škole „Josip Jović“, budući da će njih 520 u sklopu programa ujedno i svečano prisegnuti.

Ovogodišnje obilježavanje Dana policije 2022. u znaku je ujedinjenja intervencijskih snaga – specijalne i interventne policije - te u znaku Policijske škole „Josip Jović“ u kojoj se obrazuju mladi policijski naraštaji.
 

ZaPLAVImo Jarun zajedno

Obilježavanju ovdje nije kraj – nakon dvogodišnje stanke ove se godine ponovo nastavlja druženje građana i plavaca na zagrebačkom Jarunu i to u subotu, 1. listopada 2022. godine od 9 do 18 sati (središnje događanje od 15 sati).

Posjetitelji će moći vidjeti opremu i obučenost svih rodova hrvatske policije, doživjeti prevrtanje vozila u simulatoru, postati forenzičari na jedan dan, sudjelovati u očevidu, razgledati opremu i vozila svih ustrojstvenih jedinica policije te doznati kako i sami mogu postati dio plavaca. Održat će se i tradicionalna utrka građana i policije, a ove su godine u natjecanje uključeni i najmlađi posjetitelji.

Svi su dobrodošli. Dođite, razgledajte, sudjelujte, zapjevajte uz Policijsku klapu Sveti Mihovil i tamburaški sastav MUP-a i provedimo dan zajedno na prekrasnom Jarunu - najljepša je to podrška hrabrim policajkama i policajcima koji su odabrali jedno od najopasnijih zanimanja kako bismo svi bili sigurni.

Pridružite se na utrkama građana i policije – više na štoperica.hr.

Pratite nas na @danpolicije (facebook i instagram profilima)

Stranica