Nastavak preventivne akcije "Poštujte naše znakove"

Slika topvijesti/2018/09_rujan/pocetak_skole.jpg

Foto: MUP

Uz mnogobrojne aktivnosti koje se tijekom mjeseca rujna provode u okviru obilježavanja Dana policije uvršten je i niz aktivnosti u sklopu tradicionalne preventivne akcije „Poštujte naše znakove“.

Tako Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Zagreba, Hrvatskom glazbenom mladeži i drugim partnerima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, organizira i veliki edukativno-preventivni program koji će se 20. rujna 2018. godine s početkom u 10 sati održati u Maloj Dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod nazivom „Đak veseljak – prometni znak“. Program je primarno namijenjen učenicima prvih razreda osnovnih škola - prvašićima s ciljem edukacije na temu prometne sigurnosti ,kako bi ih se u prvim danima škole pripremilo za sigurno i samostalno sudjelovanje u prometu. Naime, djeca će imati priliku pogledati edukativni mjuzikl „Đak veseljak i prometni znak“ u kojem kroz pjesmu, razgovor i ples uče o prometnim znakovima i pravilnom ponašanju u prometu. Mjuziklom se kroz edukaciju djece želi doprijeti i do roditelja te drugih sudionika u prometu.

Također, djeca će imati priliku sudjelovati u preventivnim aktivnostima pod nazivom „Šareni prometni poligon“ koji sadrži niz interaktivnih preventivno-edukativnih postava i radionica na temu sigurnog sudjelovanja u prometu. Dodatno ove aktivnosti imaju svrhu predstavljanja djeci uloge policije kao prijatelja pomagača.

Istovremeno, za odrasle sudionike u prometu, po uzoru na  akcije u drugim zemljama Europske unije, planirana je najava i provedba nove preventivne akcije pod nazivom „Dobar vid za sigurnost u prometu!“, a koje će policija u suradnji s partnerima  provesti na više lokacija u Gradu Zagrebu, a potom i na ostalim područjima Republike Hrvatske.

Program cjelokupnog događanja možete pronaći  OVDJE.



Pisane vijesti